De Selfie360 iPhone app is gratis en laat je bewegende portret selfies maken, panorama selfies en 3D selfies

Bij MobileMac schrijven we niet vaak over applicaties. Dat doen we eigenlijk alleen als we iets bijzonders tegenkomen. De app Selfie360 is zo’n app en in Nederland heeft nog niemand de app gespot maar daar gaat vandaag verandering in komen.

Selfies laten nauwelijks iets zien van de omgeving waar ze genomen zijn en tonen altijd één foto vanuit een vast standpunt. Het volgende level van selfies zijn bewegende selfies die je zelf eenvoudig kan creëren met de gratis Selfie360 applicatie. De app werkt zeer eenvoudig en is voorzien van instructievideo’s voor de oriëntatie van de de bewegingen die je moet maken om een bewegende selfie maken.

selfie360

Met de app creëer je een portret selfie die bestaat uit meerdere foto’s. Hoe dat werkt zie je in de bovenstaande video.

De instructies voor het maken van een 360 graden panorama selfie.

De meest bijzondere selfie is de full selfie waarmee je om een persoon of object heen loopt om zo een 3D selfie te maken.

selfie360

De selfies zijn te delen via sociale netwerken als Instagram en Facebook maar ook te versturen via email of iMessage. Je creaties zijn ook te bewaren in de camerarol van je iPhone. De bestanden deel of bewaar je als .mp4 video’s en gif’s zodat ze vrijwel voor iedereen goed te zien zijn. Onder in beeld zie je wel een watermerk met de tekst #selfie360 App. Omdat de app gratis is gaan we daar natuurlijk niet over zeuren.

De Selfie360 app is geschikt voor iPhone gebruikers die tenminste iOS 7.0 hebben geïnstalleerd. De app is 38,6MB groot en via deze link gratis te downloaden.