De Satarii Star een iPhone dock die pan bewegingen kan maken

De mannen van Satarii hebben iets leuks bedacht maar vanwege geldgebrek is Star nu nog slechts een prototype. Als de heren genoeg geld hebben weten te werven dan zou de Satarii Star wel eens later dit jaar op de markt kunnen verschijnen. Op dit moment zijn er enkele pre-production units van de Star.

De Satarii Star is een iPhone houder die je in staat stelt om jezelf in beeld te brengen zonder hulp van iemand anders. Je zet de Satarii Star op een muur, plaatst je iPhone in de Star en bevestigd een clip met een sensor op je kleding. Via de clip weet de Satarii Star waar je op dat moment bent en is daardoor in staat om je bewegingen te volgen. Het gemotoriseerde element in de dock maakt vervolgens zogenaamde pan-bewegingen als je gaat lopen, naar links of naar rechts.

Het werkt als het shot wijd genoeg is en de gemotoriseerde onderdelen moeten wel heel nauwkeurig zijn want als een persoon ineens sneller gaat bewegen krijg je vermoedelijk al snel schokken in beeld te zien. De Star kan 180 graden roteren, de sensor heeft een bereik van 8 meter en de Star werkt op AAA batterijen. In de onderstaande video zie je de Satarii Star in actie.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=PNKcFH-xFpM’]

Ferdi bedankt voor de tip!