iPhone 3G S en nog een contract?

Dit artikel hebben we in mei geschreven maar daarom niet minder actueel…..

Als je op dit moment een iPhone 3G koopt zit je waarschijnlijk over een maand met een verouderde iPhone omdat Apple vandaag over precies een maand volgens goed ingewijde bronnen een nieuwe iPhone gaat introduceren op de World Wide Developers Conference 2009 (WWDC 2009) op 8 juni in het Moscone West in San Francisco.

Voor veel mensen een rede om de aankoop van een iPhone op dit moment uit te stellen. Het advies van T-Mobile voor mensen met een nieuw contract of bij verlenging is om toch nu een contract af te sluiten met een iPhone 3G en als de nieuwe iPhone uitkomt gebruik te maken van de Lost and Stolen procedure. 

Volgens T-Mobile gaat dit als volgt: als de nieuwe iPhone in juli uitkomt laat je, je iPhone spontaan verdwijnen. Je kan dan aanspraak maken op de Lost and Stolen regeling. Enige voorwaarde is dat je het contract met een jaar verlengt. 

We hebben vorige week de pers woordvoerder van T-Mobile een e-mail gestuurd of deze procedure juist is maar we hebben geen reactie terug gekregen. We hebben het zelf ook getest en ook wij kregen dezelfde procedure te horen. Koop nu een iPhone 3G en laat hem als de nieuwe iPhone uitkomt “verdwijnen” dan kunt u gebruik maken van de Lost and Stolen regeling na verlenging van het contract met een jaar dan kunt u nu al bellen met de iPhone 3G en als de nieuwe iPhone uitkomt met de nieuwste iPhone.

De Lost and Stolen regeling bestaat al jaren maar het is opmerkelijk dat een T-Mobile consumenten op het idee brengt om gebruik te maken van de regeling. Enig nadeel is dat als er in 2010 weer een nieuwe iPhone uitkomt je nog een abonnement hebt wat dan nog twee jaar loopt en het is onduidelijk hoe vaak je van de regeling gebruik kan maken. 

Inmiddels hebben in Nederland volgens een schatting zo’n 140.000 mensen een iPhone 3G via T-Mobile gekocht. Als de nieuwe iPhone in juli op de markt komt loopt het contract van alle 140.000 iPhone eigenaren nog minimaal een jaar. Het is zeer waarschijnlijk dat het merendeel van de huidige iPhone 3G eigenaren zo snel mogelijk in het bezit willen komen van de nieuwste iPhone. Het zou goed zijn als T-Mobile een normale verleng regeling bedenkt zonder dat consumenten zich moeten voordoen als boefjes met verhalen als: ik ben mijn iPhone kwijt, hij is verloren, kapot of gestolen.

stolen-iphone