De nieuwe melkkoe van de telecomproviders is de Persoonlijke Hotspot

Volgens onbevestigde berichten gaat T-Mobile het gebruik van de Persoonlijke Hotspot binnenkort toestaan maar moet je daarvoor wel gaan betalen. Hoeveel is onduidelijk. Eerder deze week maakte T-Mobile de nieuwe iPhone abonnementen bekend maar is daarbij vermoedelijk vergeten te vermelden dat er ook aanvullende bundels kunnen worden gekocht voor het zogenaamde tethering waar de nieuwe Persoonlijke Hotspot functie van de iPhone 4 ook onder valt.

Vodafone

Ook bij Vodafone moet je voor de Persoonlijke Hotspot functie betalen. Standaard is bij de provider, net als bij T-Mobile de persoonlijke hotspot functie in iOS 4.3 voor de iPhone 4 geblokkeerd. Tegen betaling kan je er gebruik van maken. Volgens een reactie op het forum van Vodafone kost dat €15 per maand.

KPN

Als je een iPhone 4 hebt en gebruik maakt van het KPN netwerk dan staat de Persoonlijke Hotspot functie gewoon aan op een iPhone 4. We kunnen bevestigen dat het werkt en we hebben nog geen rekening binnen gekregen. Het gebruik van Tethering is bij KPN overigens niet toegestaan, waarvan akte.

Wij vinden deze actie van de telecomproviders zeer vreemd want iemand die even met een laptop zijn mail wil ophalen via de Persoonlijke Hotspot functie van de iPhone 4 moet nu fors gaan betalen voor een paar MB die hij daarmee verbruikt. Daarbij kunnen de telecomproviders er wel geld voor gaan vragen maar na het netwerk van T-Mobile staat inmiddels ook het netwerk van Vodafone op afknappen en volgens kenners is Vodafone het nieuwe T-Mobile in de Randstad. Daarnaast is het vreemd dat je voor iets moet gaan betalen wat de providers waarschijnlijk niet eens kunnen leveren, je betaald voor 3G maar krijgt in veel gevallen gewoon gprs of helemaal niets.

Meer over de Persoonlijke Hotspot kan je hier lezen.