De nieuwe Glif houder is nu voor alle iPhones te gebruiken en zelfs geschikt voor de iPhone 6 Plus

Na onze eerste review over de Glif voor de iPhone 4 verscheen de Glif+ voor de iPhone 5 maar daar past een iPhone 6 niet in dus is er nu de verstelbare Glif waarin je vrijwel alle smartphones in kan plaatsen en zelfs de iPhone 6 Plus. De Glif statiefhouder is ooit in 2010 begonnen als concept op Kickstarter door Thomas Gerhardt en Dan Provost. Ze hadden een startkapitaal nodig van $10.000 via crowdfunding om de Glif tripod mount te produceren maar wisten na enige aandacht in de online media met een fonds van $137.000 te beginnen. Dat de heren iets hadden bedacht waar veel vraag naar is zien we nog steeds na 5 jaar.
Glif-1
De nieuwe verstelbare Glif zit verpakt in een kokertje van karton. Op de verpakking lezen we dat het een statief houder voor smartphones is en dat de Glif the gebruiken is als standaard. De Glif is geschikt voor een smartphone met een breedte tussen de 58,4 en 86,4 mm breed en een dikte tussen de 3,1 en 12,7mm.
Glif-2
In het kokertje zit de Glif houder en een plastic zakje met een inbussleutel en een ringetje om de Glif aan je tas of sleutelbos te bevestigen.
Glif-3
De Glif is gemaakt van een recyclebaar rubber/kunststof wat prettig en stevig aanvoelt. Met de inbussleutel kan je de hoogte en de breedte van de Glif houder instellen. Het ringetje schroef je in de Glif om hem vervolgens aan je tas te hangen als je hem niet gebruikt.
4
Het verstellen van de Glif met een inbussleutel werkt eenvoudig. Het is niet verstandig om het inbusschroef in de Glif supersterk aan te draaien als je iPhone in de houder zit, vast is vast.
5
Aan de onder en bovenkant van de Glif zit een ingang met schroefdraad die je op een standaard statief kan schroeven. De iPhone is dan geschikt voor (timelapse) fotografie en als houder voor video-opnamen maar daar zijn eigenlijk betere oplossingen voor.
6
Doordat de Glif nu universeel is kan je hem nu gebruiken voor bijvoorbeeld een iPhone 5c maar ook voor een iPhone 6 Plus. Met de inbussleutel is snel de juiste breedte van je iPhone in te stellen.
7
We ontdekten tijdens onze test wel dat een iPhone 6 Plus in een OtterBox Defender case niet in de Glif houder past. Je moet hem dan zover uit elkaar schroeven dat de houder uit elkaar valt. Dat is overigens weer te herstellen door de Glif weer in elkaar te schroeven. Een iPhone 6 Plus is dus het beste geheel “naakt” in de Glif houder te gebruiken.
8
Een iPhone schuif je met de onderkant eerst in de Glif tot het midden voor de beste stabiliteit. Het is wel handig om een betrouwbaar statief te gebruiken. Wij gebruiken vaak het ultra-portable Manfrotto Pixi statief wat niet alleen betaalbaar is maar ook te gebruiken is voor andere toepassingen.
9
Samen met de nieuwe tijdsverloop functie (timelapse) van de iPhone 6 (Plus) een statief en de Glif houder is het mogelijk om prachtige stabiele video’s te creëren.
10
Aan de bovenkant van de Glif houder zit ook standaard statief schroefdraad wat ook te gebruiken is voor bijvoorbeeld een zelfgeknutseld afdakje als je opnamen in de regen maakt of voor een lampje in het donker.
11
Wij kochten de universele Glif van Studio Neat voor slechts € 27,99 bij Pixigo. De slimme houder is niet alleen als statief houder voor je iPhone te gebruiken maar ook als standaard.