De Nest Cam stuurt je nu ook e-mail notificaties met een afbeelding als er iets aan de hand is

Als je een Nest camera in huis hebt maar geen Nest Aware account dan ontvang je een push-notificatie als er beweging of geluid is waargenomen in je huis. Na zo’n notificatie kan je meteen live via de Nest app op afstand meekijken wat er aan de hand is in je huis. Als je zo’n notificatie mist en je maakt geen gebruik van de betaalde Nest Aware cloud opslag dan kan je niet meer zien wat er aan de hand was. Niet heel handig en dat omschreven we al in onze review over de Nest Cam:

Wat we ook niet helemaal begrijpen is waarom je geen foto selectie gemaild krijgt als de camera iets waarneemt in je huis. Technisch moet dat niet heel ingewikkeld zijn.

Vanmorgen ontvingen we van Nest een e-mail dat de Nest Cam naast de standaard melding dat er iets aan de hand is in je huis nu ook een momentopname van de gebeurtenis kan e‑mailen.
nest mail
Handig want zo kan je meteen zien wat er aan de hand is en nu dus ook achteraf als je een keer een melding mist.
Nest-email
Om e-mail notificaties te ontvangen open je de Nest app en klik je rechtsboven op het tandwielpictogram. Selecteer je Nest camera en vink bij meldingen E-mail aan. Zo weet je altijd wat er aan de hand was ook als je even geen tijd hebt om op je iPhone te kijken. Onze uitgebreide review over de Nest Cam kan je hier lezen.