De Nederlandse en Belgische iTunes Movie Store gaan bijna open

Apple heeft de algemene voorwaarden voor de iTunes Store aangepast en in de 62 pagina’s staan de volgende verwijzingen waaruit blijkt dat het binnenkort al mogelijk zal zijn om films te huren via de iTunes:

(vii) U kunt een film vanaf ten minste één door iTunes goedgekeurd apparaat handmatig synchroniseren met apparaten die zijn voorzien van een handmatige synchronisatie-modus, mits de film is verbonden met een Account op het primaire door iTunes goedgekeurde apparaat, waarbij het primaire door iTunes goedgekeurde apparaat het apparaat is dat het eerst met het apparaat werd gesynchroniseerd, of het apparaat dat u vervolgens met behulp van de iTunes applicatie als het primaire apparaat aanwijst.

(viii) Een HDCP-verbinding is vereist om films te bekijken die via HDMI worden verzonden.

(ix) Gehuurde Films

(a) Gehuurde Films kunnen slechts op één apparaat tegelijk bekeken worden. U moet verbonden zijn met de Dienst wanneer u gehuurdefilms verplaatst, en u mag dit uitsluitend doen tussen uw eigen computer en andere compatibele apparaten. Films die met behulp van uw Apple TV of iPad worden gehuurd, mogen niet worden verplaatst. Wanneer u een film naar een compatibel apparaat verplaatst en vervolgens de Dienst gebruikt om dat apparaat opnieuw in te stellen, of wanneer u Settings > Reset > Erase all content and settings kiest op dat apparaat, wordt de film permanent verwijderd.

(b) Na het downloaden van een film heeft u dertig (30) dagen de tijd om te beginnen met het bekijken van de film. Vervolgens heeft u achtenveertig (48) uur de tijd om de film af te kijken. De beschikbare kijktijd wordt niet verlengd door een film te stoppen, te onderbreken (pauze) of opnieuw te starten.

Vorig jaar maakte Apple al bekend dat Apple TV dit jaar ook te koop zou zijn in Nederland en België en met deze wijziging van de algemene voorwaarden zal het niet lang meer duren voordat de Nederlandse en Belgische iTunes Movie Store open gaat. De video’s zijn geschikt voor weergave op de iPhone, iPad en Apple TV. In het buitenland betaal je voor een actuele film €3,99 en voor de wat oudere titels €2,99. Na betaling moet je de film binnen 30 dagen bekijken.