De mens is het grootste probleem van de iPhone 4

Volgens Spencer Webb, directeur van AntennaSys is het antenne probleem van de iPhone 4 niet op te lossen door een coating op de metalen rand van de iPhone 4 die als antenne functioneert. Daarbij is het volgens Webb zeer onwaarschijnlijk dat Apple het design van de iPhone 4 gaat aanpassen voor de CDMA versie van de iPhone 4 die Apple volgend jaar gaat leveren voor de Amerikaanse telecom provider Verizon. Om het antenne probleem te verhelpen moet Apple een volledige nieuwe iPhone ontwerpen.

De oplossing met een coating op de antenne gaat volgens Webb niet werken omdat die niet dik genoeg is. Ook de plakbandjes en tape oplossingen die je nu veel ziet als tijdelijke oplossing van het probleem zijn volgens Webb waardeloos. Als je het probleem daarmee wil oplossen moet je minstens meerdere lagen gebruiken.

“It’s all about getting the lossy conductor, the human, away from the iPhone.”

Een post-doctorale biochemicus van een Amerikaanse universiteit beweerde eerder dat een elektrisch isolerende hydrofobe organische laag op het metaal van de iPhone 4 antenne het ontvangstprobleem zou kunnen oplossen maar dat blijkt dus een misvatting te zijn.

Webb gelooft er wel in dat Apple het probleem gaat verhelpen, Apple wil het slimste jongetje van de klas zijn en dat kunnen ze nu waarmaken.

Bron: Computerworld