De laatste iPhone 6S en iPhone 6S Plus geruchten

Onlangs zagen we afbeeldingen van een iPhone 6S maar dat zou net zo goed een iPhone 6 kunnen zijn. Op het oog is er niet zoveel nieuws te zien. De vernieuwing zit hem vooral in de binnenkant en de verpakking van de nieuwe iPhone die Apple op 9 september gaat lanceren. De iPhone 6S schijnt 0.2mm dikker te zijn dan zijn voorganger en dat komt door het nieuwe drukgevoelige Force Touch display.

Apple heeft volgens een gerucht de accu van de iPhone 6S dunner gemaakt vanwege de nieuwe Force Touch hardware. Nadeel is dan weer dat de nieuwe accu met 1,715 mAh minder capaciteit heeft dan de 1,800 mAh accu die nu in de iPhone 6 zit. Veel zal je daar niet van merken omdat de processor minder energie verbruikt en iOS 9 geoptimaliseerd is en zuiniger omgaat met energie. Hierdoor zal de gebruiksduur beter zijn dan zijn voorganger of gelijk liggen. De accu van de iPhone 6S Plus zal trouwens ook minder capaciteit (2,750 mAh) hebben dan de huidige 2,910 mAh accu in de iPhone 6 Plus.

Vorige week dook ook de eerste foto op van de verpakking van de iPhone 6S. Op het doosje staat een koi karper en dat roept ook weer veel vragen op. Is de iPhone waterdicht, zie je nu net als op de Apple Watch geanimeerde achtergronden op het display van je iPhone?

Dat de iPhone 6S een betere 12-megapixel camera krijgt wisten we al maar het lijkt er op dat de FaceTime camera op de voorzijde ook een grotere sensor krijgt. De huidige camera heeft een 1.2 megapixel sensor. Vorige week lekte er ook informatie uit dat de nieuwe iPhone 6S 4K high-definition video kan registreren. Veel heb je daar niet aan want er is nog steeds weinig hardware die dat goed kan weergeven en het vreet opslagruimte. Het is wel een enorme update vanaf de huidige 1080p norm in de iPhone 6. Veel geruchten en op 9 september krijgen we de antwoorden.

6s