De iWatch heet vanaf nu Apple Watch en gaat 349 dollar kosten

Het meest spectaculaire moment van het Media Event was de introductie van de Apple Watch. De Apple Watch heeft een touchscreen van saffierglas en een kroontje aan de zijkant van het horloge voor het bedienen van de belangrijkste functies. Via het “digitale kroontje” aan de zijkant kan je bijvoorbeeld scrollen en zoomen maar de knop dient ook als Home-knop.

aaplwatch

De Apple Watch is een iPhone accessoire wat niet zelfstandig kan werken maar communicatie verloopt via een iPhone 5, 5s, 5c, 6 of een iPhone 6 Plus. De Apple Watch is voorzien van sensoren aan de onderkant die in staat zijn om metingen uit te voeren zoals je hartslag.

LED

De Apple Watch is via inductie op te laden met een MagSafe connector. Er zijn 18 varianten van de Apple Watch in 3 categoriën. De categoriën onderscheiden zich van een behuizing van staal, aluminium en 18-karaat goud.

watch

Het duurt nog even voordat de Apple Watch te koop is maar de prijs is vanaf 349 dollar. Als je de onderstaande video over de Apple Watch ziet dan ben je helemaal op de hoogte van Apple’s slimme horloge wat vanaf begin 2015 in 3 varianten in de winkel ligt. Jony Ive, Senior Vice President, Design bij Apple:

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=ktujsc4ZUTo’]