De iPhone is vandaag 9 geworden

Steve Jobs introduceerde de allereerste iPhone op 9 januari 2007. Jobs deed dat tijdens een keynote met een iPhone prototype wat nog niet goed functioneerde. Het toestel viel soms spontaan uit, verloor de verbinding met internet en brak regelmatig gesprekken af. Daarnaast was de weergave van video en audio ook nog niet geoptimaliseerd en de kans dat de iPhone tijdens de keynote zou crashen was zeer groot. Apple had de iPhone zo gemodificeerd dat het toestel tijdens de keynote altijd vijf streepjes bereik liet zien, ook als er helemaal geen verbinding was. Bij Apple noemen ze de iPhone keynote uit 2007 tot op de dag van vandaag nog steeds de beste keynote ooit. Hij verliep foutloos en niemand had in de gaten dat Jobs een toestel in zijn handen had wat nog niet goed functioneerde. De legendarische en volledige Stevenote die de iPhone revolutie begon kan je hieronder nog eens aanschouwen. Hij duurt 1 uur en 19 minuten maar is zeer de moeite waard om op zijn minst een keer per jaar terug te kijken.

De komst van de iPhone zorgde voor een mobiele revolutie. In Nederland was de tweede generatie iPhone, de iPhone 3G pas een jaar later vanaf 11 juli 2008 exclusief te koop via T-Mobile. Echte iPhone addicts lieten in 2007 de allereerste iPhone al importeren via vrienden en vriendinnen in de Verenigde Staten. Je betaalde vlak na de introductie zo’n $599 maar die prijs daalde al gauw naar $399. Dat was ook de tijd dat je een iPhone kon unlocken (AT&T simlock verwijderen) zodat je hem hier ook op alle netwerken kon gebruiken.
iPhone 2007
MobileMac was toen nog iPhone Nieuws Blog en kocht de eerste iPhone op maandag 17 september 2007. Dat lijkt laat maar dat was 5 dagen nadat de eerste goede unlock beschikbaar was. Wij betaalden destijds €535 en de allereerste iPhone vinden we qua vormgeving nog steeds een van de mooiste iPhones die Apple ooit heeft gemaakt. Het begin van de mobiele revolutie begon op 9 januari 2007 tijdens de Macworld Expo in San Francisco, vandaag al weer negen jaar geleden.