De iPhone 5 is vorig jaar al verschenen

we zien met toenemende mate geruchten verschijnen met de naam iPhone 5 in de titel. Probleem is alleen dat de iPhone 5 er al is want die introduceerde Apple vorig jaar op 4 oktober met de naam iPhone 4S.

Het was de opvolger van de iPhone 4 met de S als toevoeging aan de naam die overigens niet voor Steve maar voor speed staat. De introductie van de vijfde generatie iPhone met als naam iPhone 4S leek in eerste instantie een tegenvaller maar het is wel de best verkochte iPhone ooit en als je de geschiedenis van de iPhone bekijkt toch echt de vijfde generatie iPhone:

  1. 9 januari 2007 – iPhone 2G
  2. 9 juni 2008 – iPhone 3G
  3. 8 juni 2009 – iPhone 3GS
  4.  7 juni 2010 – iPhone 4
  5. 4 oktober 2011 – iPhone 4S
  6. oktober 2012 – iPhone ?
Apple noemt sinds de release van de iPad 3, de iPad gewoon iPad of de nieuwe iPad net zoals Apple dat al geruime tijd met de namen van Macs en iPod’s doet. Het lijkt er op dat de volgende generatie iPhone ook de nieuwe iPhone gaat heten en in dit geval spreken we dan van de zesde generatie iPhone. In het geruchtencircuit spreekt men ondertussen continue over de iPhone 5 maar wij houden het liever op volgende of zesde generatie iPhone omdat de iPhone 5 vorig jaar al is geïntroduceerd met de naam iPhone 4S. En iOS 6 op een iPhone 5 klinkt ook niet echt logisch…..