De iPhone 5 is een verbeterde iPhone 4 en is vanaf september verkrijgbaar volgens Reuters

Op 28 maart schreef Jim Dalrymple van The Loop al dat Steve Jobs op de jaarlijkse WWDC keynote op 6 juni geen nieuwe iPhone zal introduceren. Naar aanleiding van het gerucht ging zelfs het Apple aandeel even onderuit maar de meeste kranten en persbureau’s namen het bericht niet over. Logisch want het was slechts een gerucht. Reuters wist vanmorgen min of meer hetzelfde te melden als Dalrymple en haalt daarmee het uitstel van de release van de iPhone 5 uit het geruchten circuit. Volgens Reuters begint de productie van de iPhone 5, die eigenlijk een iPhone 4 is met verbeterde hardware in juli en zal vanaf september verkrijgbaar zijn:

Apple Inc suppliers will begin production of its next-generation iPhone in July this year, with the finished product likely to begin shipping in September, three people familiar with the matter said on Wednesday. The new smartphone will have a faster processor but will look largely similar to the current iPhone 4, one of the people said. They declined to be identified because the plans were not yet public.

Het bericht komt precies op de dag dat Apple de kwartaalcijfers bekend gaat maken en is een goede aanleiding voor aandeelhouders om vanavond te vragen aan Apple waarom de iPhone 5 later dan gewoonlijk op de markt komt.