De iPhone 5 heet op dit moment de iPhone 4S en sommige app ontwikkelaars hebben hem al

De A5 processor van de iPad 2 is niet alleen een snelle dual-core chip maar je kan er ook 9x sneller games mee spelen dan de huidige A4 chip die in de iPhone 4 zit. Dat de iPhone 5 ook voorzien zal zijn van een A5 chip is geen verassing meer maar nieuw is wel dat Apple de kracht van de A5 processor vooral gaat gebruiken voor de promotie van de game performance van de iPhone 5.

Een selecte groep grote software ontwikkelaars zijn al in het bezit van de iPhone 4S met de A5 processor. Tenminste, ze hebben een prototype van de iPhone 4 met een A5 processor. Dit om lekken te voorkomen en het prototype mag het pand van de game ontwikkelaars niet verlaten en verdwijnt s’ avonds in een kluis.

Voor de goed orde, de software ontwikkelaar die deze informatie heeft laten lekken spreekt over een iPhone 4S, het is onduidelijk of dit ook uiteindelijke de naam van de iPhone 5 zal zijn. Het is een prototype waarmee vooral de kracht en de mogelijkheden van de A5 processor getest kunnen worden. Volgens geruchten is de iPhone 5 vanaf september te koop en vanwege de kleine cosmetische veranderingen zou de iPhone 5 ook wel eens de naam iPhone 4S kunnen krijgen. We schreven het vorig jaar al net als met de overgang van de iPhone 3 naar de 3GS.