De iPhone 3GS is (bijna) uitverkocht

De iPhone 3GS was vanmorgen even verkrijgbaar in Nederland en België. Als je niet vroeg je bed bent uit gegaan of er een gereserveerd hebt dan zijn ze nu inmiddels (bijna) uitverkocht. Over twee tot vier weken is er weer een nieuwe voorraad. De iPhone 3GS is in Nederland dan weer verkrijgbaar met abonnement bij T-Mobile, Belcompany, Mediamarkt en de Apple Premium Resellers. In Belgie is de iPhone te koop vanaf 575 euro zonder simlock. In Nederland zijn ze ook los te koop met prijzen vanaf 800 euro. Je kan dus beter over een week of twee een dagje Antwerpen plannen.

Wij waren van plan om naar Antwerpen af te reizen vanmorgen maar konden via de persvoorlichter van Mobistar geen garantie krijgen dat er ook daadwerkelijk een iPhone 3GS te koop zou zijn. Daarop hebben we vanmorgen heerlijk uitgeslapen en zijn we de iPhone 3GS niet in een tent, pardon hotel gaan halen in Almere maar gewoon in Delft bij de Belcompany waar de iPhone 3GS gewoon verkrijgbaar was zonder reserveringen en gedoe.

Als je vandaag goed zoekt is er vast nog wel ergens een iPhone 3GS te vinden maar we vrezen dat ze zeer snel op zijn.  Vanmorgen bij de T-Mobile lanceringvan de iPhone 3GS  in Almere waren er maar een handjevol mensen aanwezig. “denk dat het er 50 waren” volgens een mail van Rob die vanmorgen bij de lancering aanwezig was. Wat er met de overige 150 toestellen gaat gebeuren is ons niet geheel duidelijk maar als je op zoek bent naar een iPhone 3GS probeer de T-Mobile shop in Almere. T-Mobile had 200 toestellen beschikbaar voor de lancering van de iPhone 3GS. Bij Mobistar in België waren ze vanmorgen al op. Mobistar klanten maar ook veel Nederlanders hebben een reservering gedaan via de Mobistar website en gisteren was al bekend dat het aanbod de vraag ruimschoots zou overtreffen.

att92206

Marco Vos uit Almere is de allereerste klant die de iPhone 3GS in handen kreeg.

T-Mobile stuurde aan het eind van de morgen een persbericht dat mobiel internet op de iPhone het meest populair is. 26% van de iPhone 3G en inmiddels dus 3GS eigenaren gebruikt internet meer dan 15 keer per dag. De favoriete applicaties zijn volgens T-Mobile: Nu.nl, Belstatus, Buienradar, Teletekst, Trein, Shazam, en Hyves. In 2008 is het datagebruik op het mobiele netwerk van T-Mobile verachtvoudigd. De iPhone 3G was hier voor een groot deel verantwoordelijk voor. Voor de meeste iPhone 3G klanten (96%) is mobiel internetten een dagelijkse bezigheid.

Volgens T-Mobile is meer dan driekwart van de Nederlandse iPhone bezitters man, van wie het grootste deel tussen 25 en 40 jaar oud is. Opvallend is dat vrouwen vaker dan mannen de iPhone gebruiken om te fotograferen maar ook om sociale netwerken als Hyves en Facebook bij te houden. Mannen gebruiken de iPhone vaker om applicaties te downloaden en te gebruiken. Vrouwen kiezen vaker voor een iPhone omdat ze er een gezien en geprobeerd hebben bij vrienden. Mannen volgen actiever het iPhone nieuws en hebben hun keuze voor de telefoon dan ook vaker dan vrouwen gebaseerd op recensies uit de media.

3gs