De iPad en de iPad mini zijn de Mac voor de massa maar waar blijft de iPhone mini?

Het is een gerucht wat we regelmatig voorbij zien komen, een goedkopere versie van de iPhone om de onderkant van de markt te bedienen. Voorheen vooral bekend als het iPhone nano gerucht en inmiddels zou je kunnen spreken van het iPhone mini gerucht.

Gene Munster, een prominent analist van Piper Jaffray denkt dat het onvermijdelijk is dat Apple binnenkort met een “iPhone voor de massa” op de markt komt. De smartphone markt groeit jaarlijks in het derde kwartaal met zo’n 45%. Apple gaat dit kwartaal volgens een schatting zo’n 45 miljoen iPhones verkopen (afgelopen weekend alleen al 2 miljoen in China). Een jaarlijkse groei van 23%. Om aan deze groei te blijven voldoen moet Apple op korte termijn met een goedkopere iPhone op de markt komen.

Volgens Munster zit de Mac aan de bovenkant van de markt, de iPad en de iPad mini bedienen de onderkant van de markt. Een iPad  moet je volgens Munster zien als een Mac voor de massa. Op dit moment bedienen goedkope Android devices de onderkant van de markt en Apple zou er goed aan doen om ook een iPhone voor de massa te verkopen. Dat zou kunnen door de prijs te verlagen van de huidige iPhone 4 of door een nieuwe goedkope iPhone te ontwikkelen zonder Retina display.

44s5

Eerder deze maand bereikten ons woorden van gelijke strekking van analist Ben A. Reitzes van Barclays Capital. Hij denkt ook dat Apple volgend jaar een goedkopere iPhone gaat introduceren.