De Huawei P9 maakt net zo’n goede foto’s als een Canon 5D Mk. III

De Chinese smartphone fabrikant Huawei heeft goed naar de geruchten over een iPhone 7 Plus met dubbele camera geluisterd en deze inmiddels verwerkt in de Huawei P9. Een smartphone met een dubbele 12-megapixel camera met Leica branding. Grappig detail is ook dat de Chinezen ook de kleuren van de iPhone 6s hebben overgenomen.
P9
Om de nieuwe smartphone te promoten heeft Huawei de onderstaande foto op Google+ gezet en daarmee de indruk gewekt dat deze is gemaakt met de P9. Huawei was alleen even vergeten dat de EXIF data van foto’s via Google+ eenvoudig te achterhalen is.
exif
In de EXIF gegevens staat precies met welke hardware een foto is gemaakt en de foto is niet gemaakt met de Huawei P9 maar met een Canon 5D Mk. III plus een EF 70-200 f/2.8L IS II USM lens. De foto is inmiddels verwijderd en Huawei geeft aan dat het een vergissing was:

“We recognize that we should have been clearer with the captions for this image,” the company said. “It was never our intention to mislead. We apologize for this and we have removed the image.”

Volgens geruchten krijgt de opvolger van de iPhone 6s Plus een dubbele camera maar er zijn ook aanwijzingen dat de camera nog niet voldoet aan de normen van Apple.
1