De grootste partij van Nederland (in de peilingen) lanceert iPhone App

De VVD heeft vandaag 9 dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni een iPhone applicatie gelanceerd die er op het eerste gezicht basic uitziet maar waarmee je het laaste nieuws over de VVD kan volgen en zien. Via de video’s kan je meer informatie krijgen over de partijstandpunten zoals de hypotheekrenteaftrek. Actuele foto’s van VVD prominenten en bijeenkomsten, informatie over de mensen achter de VVD, de standpunten van de VVD, het verkiezingsprogramma en de evenementenkalender van de VVD. Kortom alles wat je zou willen weten over de VVD kan je terug vinden in de VVD App.

Door de integratie van Twitter kan je jouw mening ook delen en stemmen op de VVD standpunten. Overigens is de kans niet erg groot dat jouw inbreng via Twitter ook gebruikt zal worden want uit onderzoek van de NOS blijkt dat de meeste lijsttrekkers van de Tweede Kamerverkiezingen nauwelijks reageren op berichten van anderen. Dit blijkt uit analyse van ruim 17.000 berichten van en naar de lijsttrekkers in de afgelopen twee weken. Lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme is de meest actieve en sociale twitteraar onder de lijsttrekkers. Van al haar 595 berichten van de afgelopen twee weken was 75 procent gericht aan een ander. Op de tweede plek staat CDA’er Maxime Verhagen met 301 tweets, waarvan 64 procent antwoorden en wij kunnen bevestigen dat Verhagen regelmatig een reactie geeft op Tweets. Mark Rutte maakt geen gebruik van Twitter.

De VVD App is gratis verkrijgbaar in de App Store.

Het CDA, de PvdA en de SP lanceerden al eerder iPhone applicaties. De applicatie van de SP is speciaal gericht op de verkiezingscampagne.