De geschiedenis van de iPhone in een infographic

We zien vaak infographics voorbij komen over de geschiedenis van de iPhone maar meestal zijn ze te beperkt. Deze willen we je niet onthouden want het is een goede basis van de geschiedenis van de iPhone.

Sinds 2002 waren er al geruchten dat Apple zou werken aan een mobiele telefoon. Het duurde uiteindelijk tot september 2005 toen Apple de Motorola ROKR E1 introduceerde die je kon synchroniseren met iTunes.

Steve Jobs liet de iTunes koppeling al snel verwijderen omdat hij niet tevreden was met de ROKR E1. Jobs zei dat er een betere mobiele telefoon zou komen en werkte achter de schermen aan de iPhone. Onlangs doken er nog geruchten op waaruit blijkt dat Jobs ook met Sony heeft gesproken over de ontwikkeling van een smartphone.

Op 9 januari 2007 introduceerde Steve Jobs de iPhone tijdens een keynote op de Macworld expo.

Vervolgens duurde het nog tot 11 juni 2008 voordat de iPhone exclusief in Nederland te koop zou zijn bij T-Mobile. Veel mensen hadden ondertussen overigens al een iPhone uit de Verenigde Staten weten te bemachtigen en ontdaan van de AT&T simlock.

Hieronder de geschiedenis van de iPhone, de 4 modellen die tot nu toe zijn verschenen, de wereldwijde verkoop, beschikbaarheid en tot slot nog wat interessante feiten.

Bron: Website-monitoring.com