De echte NOS Journaal iPhone applicatie

Als reactie op de Webstate Journaal applicatie heeft het NOS Journaal zelf in eigen beheer een iPhone applicatie ontwikkeld waarmee je echt het laatste Journaal kan terug kijken plus het laatste 20:00 uur Journaal. De applicatie werkt via wifi maar ook via 3G. De NOS Journaal applicatie is gratis te downloaden via de App Store en werkt natuurlijk ook op een iPod touch.

134

Update: Roeland Stekelenburg, chef nieuwe media NOS schrijft in een blog het volgende over de NOS Journaal iPhone Applicatie:

Al enige tijd is er een applicatie beschikbaar onder de naam “Journaal”, die op basis van de podcastfeed van het NOS Journaal de Journaals aanbiedt. Deze applicatie werd (zonder toestemming van de NOS) gemaakt door het bedrijf Webstate en was op zichzelf een leuk initiatief. Helaas werkt de applicatie van Webstate erg slecht, met als gevolg dat de NOS veel klachten ontving over de betrouwbaarheid van de “Journaal-applicatie”. Veel mensen dachten namelijk dat de NOS de maker van de applicatie was. De applicatie toonde regelmatig verouderde Journaals en deed het soms helemaal niet. De negatieve reacties in de iTunes Store spreken wat dat betreft boekdelen. Ook gebruikte Webstate een zelf in elkaar gezet logo van het Journaal en misbruikt het bedrijf de applicatie om reclame voor zichzelf te maken. Kortom: Een verre van ideale situatie.

Aanvankelijk hebben we geprobeerd met Webstate in gesprek te raken om de applicatie over te nemen en te verbeteren. Gesprekken daarover hebben echter tot niets geleid. Webstate is een bedrijf dat vooral in de vastgoedsector actief is en probeert niet voor het eerst beter te worden van de content van anderen. Ook van ‘De Wereld Draait Door” heeft het bedrijf een slecht werkende applicatie gelanceerd en eerder probeerde Webstate geld te verdienen met een betaalde applicatie van de Duitse Tageschau. Deze applicatie is inmiddels uit de lucht gehaald.

De NOS lanceert nu dan ook de enige echte NOS-Journaal-applicatie met daarin alle NOS Journaals (en niet meer zoals de Webstate-app een beperkt aantal). Dat betekent dat overdag er elk uur een vers NOS Journaal beschikbaar is, en ’s avonds het Journaal van 18.00 uur, 20.00 uur, 22.00 uur en het late Journaal. Ook zijn de Journaals binnen zeer korte tijd na uitzending via de applicatie te bekijken.

210