De beste links om de #WWDC2012 keynote van Apple te volgen

Straks om 19:00 uur gaat Apple CEO Tim Cook de jaarlijkse keynote geven in het Moscone-conferentiecentrum in San Francisco. Traditioneel een conferentie voor Mac-ontwikkelaars en sinds 2002 ook een plek voor aankondigingen van nieuwe hardware en vanaf 2007 zijn de aankondigingen van nieuwe hardware zelfs wereldnieuws door de introductie van de iPhone. We verwachten niet dat Apple een live-videostream gaat aanbieden van de keynote maar mocht daarvoor alsnog een aankondiging komen dan laten we dat via Twitter weten.

Software ontwikkelaars kunnen op het WWDC programmeer sessies, workshops en lezingen bijwonen over iOS 6 beta (build 10A5316k) en OS X Mountain Lion maar de keynote om 19:00 uur is natuurlijk het hoogtepunt van de jaarlijkse conferentie. Wat we gaan zien was de afgelopen jaren geen verassing meer maar Tim Cook liet onlangs nog weten dat hij het verrassingseffect van een keynote weer terug wil.

Vandaag om 19:00 uur de introductie van vermoedelijk veel nieuwe (mobiele) Macs, iOS6 en OS X Mountain Lion en zien we Apple’s volgende generatie iPhone vandaag of pas in september/oktober? Het blijft namelijk vreemd en vooral erg vroeg dat er de laatste weken ineens wel heel veel onderdelen van de volgende generatie iPhone opduiken. Hoe zit het met het gerucht over de 7 inch iPad? Als je alle geruchten moet geloven dan heeft Tim Cook de hele avond nodig om nieuwe hard en software te introduceren. Wat zeker is dat de keynote om 19:00 uur begint en hieronder de beste links naar WWDC 2012 liveblogs die ook daadwerkelijk aanwezig zijn bij de keynote:

Gizmodo had de afgelopen jaren altijd het beste liveblog. De keynote van Apple’s Special Event is enkele uren na het event ook via een QuickTime video online terug te kijken.

Niet in de buurt van een computer om de keynote te volgen? Geen probleem volg via twitter @videopete en je blijft zo up-to-date van de #WWDC2012 keynote.