De beste keynote ooit was 8 jaar geleden

Het is vandaag 8 jaar geleden dat Steve Jobs op 9 januari 2007 de iPhone introduceerde.  Jobs wilde live de keynote presenteren met een iPhone prototype wat nog steeds in ontwikkeling was. Het prototype brak regelmatig spontaan gesprekken af, verloor constant de verbinding met internet, liep vast of ging spontaan uit. De iPhone kon een gedeelte van een nummer of video weergeven maar was niet in staat om deze volledig af te spelen. Dan zou de iPhone crashen. Een e-mail sturen en daarna browsen op het web werkte prima maar in omgekeerde volgorde ging het nogal eens mis.
iPhone 2007
Na veel nachtelijke uren van vallen en opstaan was het iPhone team in staat om het iPhone prototype werkend te krijgen, tenminste zodat de media op 9 januari 2007 de indruk zou krijgen dat het toestel prima werkte. Op het moment dat Steve Jobs de iPhone aankondigde bestonden er slechts 100 iPhones. De meeste hadden ernstige problemen zoals beschadigingen, gaten en kieren in de behuizing. Daarnaast zat de software vol met bugs waardoor de iPhones spontaan uitvielen en regelmatig crashden.

De iPhone voor de keynote was zo geprogrammeerd dat hij altijd vijf streepjes ontvangst toonde zodat niemand in de zaal kon zien dat het radio gedeelte geen verbinding zou hebben. Tijdens de presentatie was er geen backup plan. Gelukkig was de keynote foutloos en tot op de dag van vandaag noemen ze het bij Apple “the best demo any of us had ever seen.” De volledige legendarische Stevenote die de iPhone revolutie begon kan je hieronder nog eens aanschouwen.