de 12 populairste Twitter Apps voor de iPhone

iLounge heeft een review gepubliceerd van de 12 meest populaire Twitter applicaties voor de iPhone. Het gebruik van de Twitter micro-blogging service via smartphones is het afgelopen jaar met 300% toegenomen en de verwachting is dat het Twitter gebruik dit jaar nog veel meer zal toenemen. Goed moment om te kijken naar de beste Twitter applicaties voor de iPhone. Volgens iLounge zijn de 2 beste Twitter clients voor de iPhone:

Wij gebruiken zelf ook al enige tijd Tweetie 2 en zijn daar ook zeer tevreden over. Als je geen geld wil uitgeven of Twitter eerst wil uitproberen dan is Echofon een goed gratis alternatief.

Push notificaties

Sinds iPhone firmware 3.0 is er ondersteuning voor push notificaties. Dit is handig voor de Twitter micro-blogging service want als je een bericht ontvangt van iemand dan krijg je meteen een notificatie op het beeldscherm van je iPhone of je hoort een “piepje”. Probleem is alleen dat Twitter zelf geen push notificaties verstuurd. Voor het versturen van notificaties is een Push Notification server nodig van de leverancier van de Twitter applicatie en daar zijn er op dit moment nog weinig van. Diegene die dat wel doen monitoren je Twitter account en versturen de notificaties door naar je iPhone.

Het betaalde Boxcar € 1,59 en het gratis Tweet Push bieden deze service.  Tweet Push kan je 14 dagen gratis uitproberen maar daarna moet je een abonnement afsluiten via de ontwikkelaar van de applicatie om berichten te ontvangen. Tweet Push ondersteunt push notificaties voor Twitterrific, Tweetie, Twittelator, Twitterfon, SimplyTweet Pro, Birdfeed en Twitterena.

Op de website van iLounge staat een overzicht van de 12 Twitter populairste Twitter applicaties voor de iPhone. Als wij een advies mogen geven dan kan je beter meteen de Tweetie 2 iPhone applicatie kopen voor € 2,39

De updates van iPhone Nieuws Blog en MobileMac zijn ook te volgen via Twitter: @MobileMacNews