Dataverkeer van smartphones zoals de iPhone stijgt 193% in een jaar

Uit onderzoek van AdMob blijkt dat het dataverkeer van smartphones wederom enorm stijgt maar dat het dataverkeer van mobiele Internet devices zoals de iPod touch nog meer stijgt. AdMob heeft de maanden februari 2009 en februari 2010 met elkaar vergeleken en daaruit blijkt het volgende:

  • Dataverkeer van smartphones zoals de iPhone stijgt jaarlijks 193% en het marktaandeel groeide van 35% naar 48%
  • Het dataverbruik van normale GSM’s zoals de Samsung, Nokia en de LG GSM’s stijgt 31% maar het aandeel daalde van 58% naar 35%
  • Mobiele internet devices zoals de iPod touch, maar ook de Sony PSPen de Nintendo DSi zijn goed voor een groei van 403% het aandeel in dataverbruik steeg van 7% naar 17%.

Wij zijn benieuwd naar de volgende cijfers als ook de iPad in deze statistieken is meegenomen.

In de onderstaande cirkel diagram is het aandeel AdMob dataverkeer van smartphones te zien van februari 2010. De iPhone heeft nog steeds het grootste aandeel met 50% Android is sterk in opkomst en groeit zeer snel van 2% naar 24%. Het aandeel Nokia blijft dalen van 43% naar 18%.

AdMob is een van de grootste leveranciers van mobiele advertenties en onlangs overgenomen door Google.  Aan het aantal advertentie vertoningen via websites maar ook via iPhone applicaties kunnen ze vrij nauwkeurig meten welke smartphones wereldwijd het meest worden gebruikt.

Bron: CNN, Apple 2.0