Danglet Review: hang je iPhone aan een keycord

Mooi weer brengt voor iPhone gebruikers ook een probleem met zich mee, want waar laat je een iPhone als je zelf gehuld bent in een zomerse outfit? Daar is een slimme oplossing voor bedacht. In maart 2009 schreven we onze eerste review over de Danglet. Nu bijna twee jaar later besteden we er nogmaals aandacht aan omdat we in de twee jaar tijd dat we de Danglet gebruiken vrijwel altijd de vraag krijgen waar de Danglet te koop is. Als we een top 10 zouden moeten opstellen van iPhone accessoires zou de Danglet bij ons zeker in de top 3 komen te staan. Collins America is de producent van de Danglet en is in 2008 begonnen met de productie van de Danglet. Het idee is heel simpel want ze hebben in een dockconnector een gaatje gemaakt waar je een Neck strap (keycord) of polsband aan kan bevestigen.

In de blister verpakking zit de Danglet plus een polsbandje, Neck strap (keycord) voorzien van een karabijnhaak en een gebruiksaanwijzing. De Danglet is te gebruiken met een iPod, iPhone, iPod Touch en je zou er zelfs een iPad aan kunnen hangen. Het maximale draagvermogen van de Danglet is 19 kilo. Als je dat gewicht zou overschrijden sprint de Danglet vanzelf open om eventuele schade aan de dockconnector te voorkomen.

De gemiddelde iPhone weegt slechts 137 gram dus is de kans dat je iPhone er ooit af valt vrijwel uitgesloten. Na twee jaar gebruik kunnen we dat ook bevestigen. Tijdens onze eerste Danglet test twee jaar geleden hebben we met een Danglet en een keycord ook een iPhone rondgeslingerd zonder dat de Danglet los schoot van de iPhone.

Als je de Danglet bevestigd aan een iPhone hoor je twee klikjes. Die klikjes zijn een bevestiging dat de Danglet goed is aangesloten in de dockconnector. De klikjes worden veroorzaakt door twee metalen pennetjes in de connector die er voor zorgen dat de Danglet goed vast zit in de dockconnector van je iDevice. Om de Danglet te verwijderen knijp je de twee knoppen aan de zijkant van de Danglet in zodat de twee metalen pennetjes loskomen in de dockconnector en kan je de Danglet verwijderen.

Met de neutrale zwarte keycord die standaard wordt meegeleverd hangt je iPhone altijd binnen handbereik om je nek maar is daardoor ook meer kwetsbaar. Als je gaat zitten moet je de iPhone vasthouden omdat hij anders al snel tegen een tafel aanstoot, tijdens het fietsen botst de iPhone bij het op- of afstappen al gauw tegen je stuur en als je rent slingert je iPhone alle kanten op. Dat is het enige nadeel van het gebruik van een Danglet.

De Danglet is zo ontworpen dat hij precies in de dockconnector past. Als je een iPhone 4 gebruikt met een bumper case past de Danglet niet. Je kan je iPhone 4 hoes of case tegen betaling laten modificeren via de Nederlandse importeur van de Danglet zodat het wel goed past.

Via Sinotrade is het ook mogelijk om keycords (lanyard) of polsbandjes voor de Danglet te laten bedrukken 50 stuks. De Danglet keycord is ideaal voor gebruik als promotiemateriaal op beuzen of leuk als marketing incentives. Het verwerkingsproces voor het bedrukken is 14 werkdagen. Hieronder een voorbeeld van een order van Sanoma Uitgeverij voor het weekblad Margriet.

De Danglet is te koop voor €14,95 inclusief verzendkosten via shopiPad.nl Meer informatie over de Danglet kan je krijgen via: Danglet.nl