Cross-platform Google Hangouts app gaat concurrentie aan met Apple’s iMessage en FaceTime

Google lanceerde eerder deze avond de Google Hangouts app op de Google I/O 2013 conferentie. Hangouts is net als iMessage en FaceTime een berichtenservice plus een functie om met elkaar of met meerdere gebruikers tegelijk videogesprekken te voren. Wat Apple niet voor elkaar heeft gekregen is Google wel gelukt want de Hangouts app is Cross-platform zodat je nu ook gratis berichten kan sturen naar je Android vrienden en vriendinnen.

Apple’s iMessage en FaceTime is beperkt tot personen die in het bezit zijn van een iDevice zoals een iPhone, iPad of een Mac. Hangouts is daarmee ook een grote concurent voor WhatsApp en BlackBerry Messenger voor iOS en Android wat deze zomer verschijnt. Hangouts is qua functionaliteit op dit moment het meest interessant omdat het de meeste functionaliteit heeft.

Hangouts werkt op computers, telefoons en tablets, zodat je met iedereen contact kunt houden. Als er een OS X versie komt kan je die via deze link downloaden. Hoe het werkt kan je zien in de onderstaande video. Hangouts voor de iPhone en de iPad is via deze link gratis te downloaden in de App Store.