Creatief met simkaarten: maak zelf een nano simkaart voor de iPhone 5

Als je een iPhone 5 hebt weten te bemachtigen dan moet je ook even bij je telecomprovider langs om een nano sim te kopen. In veel gevallen ontvang je dan een nieuwe nano simkaart die je huidige simkaart vervangt. Om geld en een tripje maar je telcomprovider te besparen hebben we een goede handleiding gevonden om zelf een nano SIM te knutselen. Benodigdheden een schaar, printer, plakband, potlood en een liniaal.

De instructies zijn geheel voor eigen risico en de kans bestaat dat je, je SIM kaart toch verknipt. Dan moet je alsnog naar je telecomprovider. Download de instructies en print ze uit op een DIN A4 pagina. Plak je SIM kaart op het geprinte papier met dubbelzijdig plakband. Met een liniaal en een potlood zet je de lijntjes op de SIM kaart waar je moet knippen. Als je goed langs de lijntjes knipt is het niet nodig om de kaart bij de hoeken bij te vijlen of te schuren.

Volgens de ETSI specificaties is de nano sim 60µm dunner dan zijn voorganger(s). Dat is de dikte van een mensenhaar en maakt volgens deze handleiding nauwelijks verschil. De handleiding voor het knippen van de nano simkaart kan je hier downloaden.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=4-xOPxLqi_k’]