Consumentenbond test de witte iPhone 4 en ontdekt Death Grip

De Consumentenbond heeft de witte iPhone 4 getest en is tot de ontdekking gekomen dat het antenneprobleem, de zogenaamde Death Grip ook in het witte toestel zit. Kennelijk is het de Consumentenbond ontgaan dat de witte iPhone 4 niet een geheel nieuw toestel is maar slechts een iPhone 4 met een ander kleurtje die met enige vertraging alsnog vorige maand op de markt is gekomen.

Opvallend is ook dat de camera van de witte iPhone 4 slechter presteerde in de test van de bond dan de zwarte iPhone 4. De lens van de camera ligt iets dieper in de behuizing van de witte iPhone 4 en de iPhone 4 is ook voorzien van een iets gewijzigde nabijheidssensor maar dat is de bond niet opgevallen. Ze ontdekten wel dat de witte iPhone 4 iets dikker is dan de zwarte iPhone 4 maar dat is onlangs door Apple al afgedaan als onzin. Rond 25 mei bijna een maand na de release van de witte iPhone 4 gaat de Consumentenbond de resultaten publiceren.

Vorig jaar bleek al uit uitvoerige testen dat het probleem van de antenne vooral te merken is op plekken met een slechte netwerk verbinding. Wij hebben met onze iPhone 4 geen probleem meer sinds we op een netwerk zitten met een goed ontvangst en kunnen de Death Grip niet meer reproduceren en gebruiken hem zonder bumper-case of hoesje die de antenne bedekt. Het ligt dus niet helemaal aan de antenne van de iPhone 4 maar ook aan het signaal van je telecomprovider.