Consumentenbond bijna afgebrand door gebruik van nep iPhone opladers

Onlangs kon je op MobileMac lezen dat Apple iPhone-adapters met serienummer A1300 terugroept omdat deze gevaarlijk kunnen zijn. Omruilen kan bij een Apple Store, een erkende Apple-serviceprovider of via een telecomprovider. Niet echt ingewikkeld dus maar als je bij de Consumentenbond werkt doe je dat natuurlijk heel anders. Dan bestel je ter vervanging van de “gevaarlijke” originele A1300 Apple iPhone oplader een nog gevaarlijkere imitatie oplader.

Doordat de levering van de vervangende iPhone opladers meer dan een week zou duren koos de Consumentenbond zelf voor namaak opladers omdat die wel meteen te leveren waren. De vervangende imitatie partij zou net zo goed zijn als het origineel volgens intermediair Trends ICT die de laders had ingekocht bij Mobi Telecom uit Haarlem, die ze weer had ingekocht bij het Duitse ENO en ja die hadden ze weer gekocht via een niet traceerbare Ali Baba achtige Corporatie in China.

De Consumentenbond was blijkbaar niet op de hoogte van het feit dat imitatie iPhone opladers levensgevaarlijk zijn en toeval of niet binnen een dag was er al een oplader compleet doorgebrand. De lader veroorzaakte kortsluiting zodat er een hele verdieping van de bond zonder stroom zat.

Het is natuurlijk pijnlijk dat een organisatie die consumenten moet waarschuwen voor gevaren zelf niet op de hoogte is van het gevaar van imitatie opladers.

Door een tekort aan originele laders door de terugroepactie van Apple bieden ICT bedrijven blijkbaar veel namaak adapters ter vervanging aan. Deze zijn aanzienlijk gevaarlijker dan de “gevaarlijke” originele adapter van Apple.

De nieuwe originele vervangende Apple iPhone opladers zijn voorzien van serienummer A1400. Deze zijn veilig en alle andere moet je inleveren of weggooien.
20140626-123222-45142345.jpg