Consumenten verwachten en willen een iPhone 5 en geen iPhone 4S

Er is wederom onderzoek gedaan naar de populariteit van volgende generatie iPhone en dan vooral de vraag naar de iPhone 5. Uit een enquete van advertentie netwerk InMobi bijkt dat 41% van alle mobiele gebruikers in de toekomst een iPhone 5 wil kopen. De helft gaat dat al binnen 6 maanden na de introductie van de iPhone 5 doen. 51% van de huidige iPhone eigenaren wil overstappen op de iPhone 5 maar als Apple slechts een iPhone 4S gaat introduceren daalt dat aantal naar 11%. Opvallend is ook dat erg veel BlackBerry gebruikers willen overstappen op de iPhone 5.

52% BlackBerry gebruikers en 27% van de huidige Android gebruikers kiest voor de iPhone 5 maar als Apple alleen een iPhone 4S gaat introduceren daalt dat aantal tot respectievelijk naar 28% en 11%. Onderzoek in Engeland geeft vergelijkbare resultaten. 39% van de mobiele gebruikers in het Verenigd Koninkrijk wil overstappen op de iPhone 5, 48% daarvan wil dat al in de eerste zes maanden na de introductie. Slechts 12% heeft interesse in de iPhone 4S. Opmerkelijk uit het Engelse onderzoek is dat 62% van de iPad gebruikers een iPhone 5 wil kopen en 45% van de BlackBerry gebruikers en 24% van de Android gebruikers stapt over naar de iPhone 5.  Interesse in de iPhone 4S onder deze 3 gebruikersgroepen is er nauwelijks met respectievelijk 25%, 7% en 18%.

Belangrijke punten om te upgraden naar een iPhone 5 zijn verbeterde stand-by tijd, snelheid, een beter display en een beter bereik van het netwerk. Het marktaandeel van Apple stijgt na de lancering van een iPhone 5 van 27% naar 41% in de Verenigde Staten en in Engeland van 20% naar 40%. Nou maar hopen dat Apple volgende week een iPhone 5 gaat introduceren en geen iPhone 4S.