Command & Conquer: Red Alert vanaf 23 oktober te koop

Begin dit jaar werd bekend dat Electronic Arts aan het werk was aan een iPhone versie van Command & Conquer: Red Alert. Op 23 oktober is het zover. Command & Conquer (C&C) is een serie real-time strategy computerspellen gemaakt door Westwood Studios en inmiddels opgekocht door EA. De Command & Conquer-serie bestaat uit dertien spellen verdeeld over drie series. Het meest recente spel dat tot de serie behoort is uitgekomen op 1 november 2008, Command & Conquer: Red Alert 3.

ra

Command & Conquer: Red Alert werd uitgebracht in 1996 en is de prequel van de eerste Command & Conquer. Het verhaal gaat over de strijd tussen de sovjets, onder leiding van Josef Stalin, en de Geallieerden, onder leiding van General Gunter von Esling. In het originele spel kan je een van deze zijdes kiezen en moet je respectievelijk de Sovjets leiden bij het veroveren van Europa of de Geallieerden leiden die dit moeten tegengaan. Als men de kant van de Sovjets kiest komt men meer te weten over The Brotherhood of NOD. Het spel is één van de meest legendarische strategiespellen ooit. Het introduceerde onder andere het “Skirmish” principe, een spelvariant waarbij de speler in losstaande levels tegen een computer tegenstander kan spelen zonder dat dit bij het verhaal hoort.

ra3

De meeste spellen in de serie zijn pure real-time strategy. Uitzonderingen hierop zijn Renegade en Sole Survivor Online: deze spellen spelen zich beiden af in het Tiberian universum maar vanuit een ander perspectief.

Wat we allemaal in de iPhone versie gaan aantreffen is nog onduidelijk maar toucharcade.com heeft de eerste video preview gemaakt en het ziet er allemaal erg goed uit:

Meer informatie over Command & Conquer op Wikipedia