Command & Conquer, Red Alert nu ook voor de iPhone

Command & Conquer, Red Alert is vandaag in de App Store verschenen. Het spel lijkt het meest op Red Alert 2 met grafische verbeteringen uit Red Alert 3.

Command & Conquer: Red Alert werd uitgebracht in 1996 en is de prequel van de eerste Command & Conquer. Het verhaal gaat over de strijd tussen de sovjets, onder leiding van Josef Stalin, en de Geallieerden, onder leiding van General Gunter von Esling. In het originele spel kan je een van deze zijdes kiezen en moet je respectievelijk de Sovjets leiden bij het veroveren van Europa of de Geallieerden leiden die dit moeten tegengaan. Als men de kant van de Sovjets kiest komt men meer te weten over The Brotherhood of NOD. Het spel is één van de meest legendarische strategiespellen ooit. Het introduceerde onder andere het “Skirmish” principe, een spelvariant waarbij de speler in losstaande levels tegen een computer tegenstander kan spelen zonder dat dit bij het verhaal hoort. De meeste spellen in de serie zijn pure real-time strategy. Uitzonderingen hierop zijn Renegade en Sole Survivor Online: deze spellen spelen zich beiden af in het Tiberian universum maar vanuit een ander perspectief.

Er zijn 12 levels maar geen multiplayer optie. De bekende skirmish mode zit ook in de iPhone versie van Red Alert verwerkt. Het spel is te koop voor 7,99 maar de eerste recensies in de App Store zijn niet best.

Het Duitse iPhoneblog heeft een korte video gemaakt van Red Alert voor de iPhone: