columnist NRC next is klaar met de iPhone

Aaf Brandt Corstius van NRC next heeft het gehad met de iPhone. In haar column beschrijft ze dat haar iPhone-obsessie voorbij is. “Ik hoef geen iPhone meer”. 

Het komt niet door de iPhone zelf maar door de gebruikers van de iPhone. Volgens haar zijn het koppige, domme mensen, die niet willen toegeven dat hun gadget eigenlijk niet werkt. Zij wil daar niet bijhoren. 

Volgens Brandt Corstius verschijnen in Amerikaanse kranten alleen nog maar opiniestukken met titels ‘I hate my iPhone’. Het iPhone bashen is daar de gewoonste zaak van de wereld. 

In Nederland is dit besef volgens Brandt Corstius nog niet doorgedrongen. Hier denken de gebruikers nog dat ze hun iPhone koste wat kost moeten verdedigen. En als je te lang doorvraagt, laten ze je een nieuw iPhoneprogrammaatje zien, om je aandacht af te leiden. ‘Kijk! Badeendje! Geinig hè? Hij piept ook!’

Ze besluit de column met een verwijzing naar de vriendin van Mick Jagger. Zij is een beroemd modeontwerpster en gebruikt een oude Motorola Star Tac. Als hij kapot is laat ze hem repareren en ze gebruikt het toestel al jaren. Volgens Brandt Corstius kan je echt sier maken met een oude baksteentelefoon met antenne deze zomer en niet met een iPhone.

Het is Brandt Corstius kennelijk ontgaan dat het hebben van een “retro” gsm twee jaar geleden erg hip was maar dat de hipsters van 2009 toch echt een iPhone of een Blackberry gebruiken. 

Uit het artikel blijkt ook dat ze zelf geen iPhone heeft en haar column heeft geschreven op basis van griezelverhalen van iPhone gebruikers en verkopers van GSM shops die haar hebben afgeraden om er een te kopen. 

Bron: NRC next

e_moto-startac_398x409