CNN iPhone App eindelijk in de App Store

Als sinds de lancering van de allereerste iPhone in 2007 klagen mensen buiten de Verenigde Staten over de afwezigheid van een CNN iPhone App in de App Store. Dat probleem is nu ruim 3 jaar later verholpen. De CNN nieuws applicatie brengt het laatste nieuws inclusief video’s en de mogelijkheid om push notificaties te ontvangen bij brekend nieuws. Zo is het via de optie My CNN mogelijk om een nieuws gebeurtenis te volgen en krijg je bij nieuwe nieuws ontwikkelingen een update.

De berichten in de CNN applicatie zijn te delen via sociale netwerken en als je zelf iets nieuwswaardigs ziet is het mogelijk om een video of foto te uploaden via de iReport sectie van de applicatie.

De CNN iPhone applicatie is gratis verkrijgbaar via de App Store en er is (nog) geen iPad versie.

En nu we toch bij het nieuws zijn de BBC heeft ook een iPhone applicatie die daarnaast wel geschikt is voor weergave op de iPad. De BBC News app is ook gratis verkrijgbaar via de App Store.

De BBC News applicatie krijgt later vandaag nog een update zodat je ook via een 3G verbinding naar de BBC nieuws video’s kan kijken. De live video streams zijn op dit moment alleen te zien via WiFi. Leuk is ook dat je via de applicatie kan luisteren naar BBC radio 1 en door de ondersteuning van iOS 4 kan dit ook terwijl je andere iPhone applicaties gebruikt. De BBC Sport iPhone applicatie zal later dit jaar volgen en tot die tijd is er een BBC Football applicatie beschikbaar in de App Store.