Close Call, iPhone als eerste hulp bij ongeval

Bij een ongeval moet een hulpverlener vaak spitten in je persoonlijke gegevens als je die al bij je draagt om derden te bellen als de nood aan de man of vrouw komt. In de zomer gaan de meeste mensen alleen op pad met wat geld en een mobiele telefoon. Voor hulpverleners een drama want die moeten eerst door GSM telfoonboeken spitten voordat ze de juiste gegevens kunnen vinden.

Een ambulancemedewerker heeft enige tijd geleden iets handigs bedacht voor personen met wie contact moet worden opgenomen als zich een noodgeval of urgente situatie voordoet. Als iedereen in het adresboek van zijn mobiele telefoon onder de naam ICE (In Case of Emergency) diegene zet die gebeld moet worden bij calamiteien dan weten hulpdiensten altijd wie ze moeten bellen. Eerste ICE nummer niet bereikbaar? Maak ook een tweede ICE1 of ICE2 aan in je adresboek.

Ook voor de iPhone is er een handige gratis oplossing: Close Call een gratis iPhone applicatie waarmee je ICE (In Case of Emercengy) gegevens op het startscherm van je iPhone zet door middel van een wallpaper.

ice

De eerste regel die je ziet op het scherm zijn voor je ICE contact, zoals je vriend, vriendin, ouders, arts, etc. In de tweede regel kan je allergie informatie invullen of andere belangrijke medische gegevens. Kies een foto uit je fotoalbums of maak een nieuwe. Kies de juiste positie en sla de foto op. Als je in je fotoalbum de afbeelding met je medische gegevens selecteert en linksonder kiest voor Gebruik als achtergrond kan je veilig op weg en maak je van hulpverleners geen adresboek zoekdeskundige.

Na het maken van je persoonlijke wallper kan je de Close Call iPhone applicatie eventueel weer wissen.

Close Call is gratis verkrijgbaar via de App Store.

ice1