Cisco stopt met de productie van de Flip video

In 2009 voorspelden we al de ondergang van de Flip video van Cisco en gisteren trok Cisco de stekker eruit. Het registreren van beelden is met een iPhone 4 inmiddels zo eenvoudig geworden en met de bijbehorende applicaties om de video’s te monteren en direct te delen is er geen markt meer voor de Flip.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=OIJyvrMAwLA’]

In juli 2009 was de Flip nog net iets beter dan de iPhone 3GS maar door de komst van de iPhone 4 en andere smartphones die inmiddels al full 1080p HD video kunnen registreren is de Flip een overbodig apparaat geworden. In september 2009 lanceerde Steve Jobs de iPod nano met camera en maakte tijdens zijn keynote de vergelijking met een Flip video. Dat klonk aardig maar was nog wat voorbarig omdat de resolutie van de iPod nano maar 640 bij 480 was. De Flip video HD had toen een resolutie van 1280 x 720. De H.264 VGA video, 640 bij 480 pixels, 30 frames per seconde en AAC audio van de nano was overigens wel vergelijkbaar met de Flip mino maar nog niet goed genoeg.

In juni 2010 was het eigenlijk definitief gedaan met de Flip door de introductie van de iPhone 4 en andere smartphones die dezelfde functionaliteit hebben. Cisco kocht in maart 2009 de fabrikant van de Flip, Pure Digital Technologies voor $590 miljoen. De Flip is in 2006 geïntroduceerd als een digitale point and shoot camera waarmee je eenvoudig HD video kan opnemen. Grootste nadeel van de Flip is dat je hem nooit bij je hebt als je iets wil opnemen en dat probleem heb je met een iPhone niet. De Flip Video UltraHD, MinoHD en de SlideHD liggen vermoedelijk vanaf vandaag in de ramsj en zullen langzaam van de markt verdwijnen.