Chinese website toont foto's van iPhone voor Chinese markt

Apple is al enige tijd bezig om de iPhone in China te lanceren. Regelmatig duiken er berichten op dat de Chinese provider China Unicom een deal heeft gesloten met Apple en dat de lancering van de iPhone in China aanstaande is. Voor het eerst is er tastbaar bewijs in de vorm van foto’s van een iPhone die speciaal is ontworpen voor de Chinese markt.

china_unicom_iphone_1

Apple en China Unicom zijn er nog steeds niet uit maar op een Chinese technologie website zijn foto’s verschenen van een iPhone 3GS die speciaal gemaakt zou zijn voor het  China Unicom  netwerk. Een bevestiging dat China Unicom de officiële leverancier is van de iPhone in China. Als je de iphone aanzet krijg je het bericht  “Dear user, you are welcome to use the China Unicom’s business” te zien.

De iPhone maakt gebruik van het  WCDMA 3G netwerk. In het instellingen menu zijn de instellingen voor WiFi weg gelaten. Dit heeft met Chinese wetgeving te maken die WiFi niet toestaat in mobiele telefoons.

china_unicom_iphone_2

De iPhone is inmiddels goedgekeurd voor gebruik in China Volgens AppleInsider gaat China Unicom een 3-jarig contract aan met Apple voor de exclusieve verkoop van de iPhone in China. De verwachting is dat er minimaal 1 miljoen iPhones per jaar verkocht gaan worden in China. Als Apple en China Unicom een deze dagen de deal sluiten dan is de iPhone 3GS vanaf september te koop in China.

Bron: Arstechnica.com