Chinese eBay heeft al 5 iPhones verkocht

De iPhone is sinds een maand te koop in China. Eerder schreven we al dat de lancering niet echt een succes was en dat blijkt ook uit de verkoop cijfers van de Chinese eBay variant TaoBao. De iPhone is sinds twee weken te koop via de website en inmiddels zijn er al 5 verkocht. De Chinese provider van de iPhone doet het iets beter en verkocht 5,000 iPhones tijdens de lancering.

China Unicom heeft eerder aangeven dat ze tevreden zijn met de eerste verkoopcijfers maar de iPhone is geen hit in China. Dat komt voornamelijk door de prijs die de provider vraagt voor het toestel. Een iPhone kost zonder abonnement € 680,23 terwijl hetzelfde toestel ook te koop is in Hong Kong voor € 531,43. Nadeel is ook dat de Chinese versie geen WiFi heeft. Dat mag niet van de Chinese overheid maar inmiddels is er een versoepeling voor het gebruik van WiFi.

Ondanks de slechte start blijft China Unicom optimistisch. Door uitbreiding van het 3G netwerk hopen ze zo’n 1 miljoen abonnementen per maand te kunnen verkopen.

taobao

Bron: Modmyi.com