Check bij aankoop van een tweedehands iPhone of iPad nu online de activeringsvergrendeling

Als je een tweedehands iPhone of iPad koopt kan je vanaf nu ook controleren of de activeringsvergrendeling is vrijgegeven. Als deze vergrendeling nog actief is kan een nieuwe gebruiker de iPhone niet activeren. Het is verstandig om de verkoper te vragen of de Zoek mijn iPhone functie is uitgeschakeld en of het iDevice afgemeld is bij het Apple supportprofile.

iCloud

Als je een iDevice verkoopt maak je natuurlijk eerste een back-up via iCloud of met je Mac of PC via iTunes. Vervolgens schakel je de Zoek mijn iPhone functie uit via instellingen, iCloud, zoek mijn iPhone.  Controleer ook of de sleutelhanger optie is uitgevinkt. Log daarna uit in iCloud of als je iOS 7 gebruikt wis het het iCloud account.

Berichten

Het is verstandig om ook iMessage en FaceTime te deactiveren. Vink iMessage uit via Instellingen, Berichten, iMessage. Doe dat ook onder Instellingen, FaceTime en vink de functie uit.

Wissen

Via Instellingen, Algemeen, Stel opnieuw in, Wis alle inhoud en instellingen wis je alle gegevens van je iPhone of iPad.

iDevice afmelden en activeringsvergrendeling controleren

Via deze link kan je, je iDevice afmelden bij het Apple supportprofile. De nieuwe eigenaar kan dan het iDevice op zijn of haar naam registreren. Dat is vooral handig als er nog garantie op het device zit. Garantie van alle Apple hardware kan je trouwens via het serienummer hier controleren. Tot slot kan je sinds vandaag via het IMEI of serienummer controleren of de activeringsvergrendeling is vrijgegeven.

act