Channel 4 opent fonds voor applicaties

Het Engelse Channel 4 heeft een 4iP fonds opgericht voor het ontwikkelen van applicaties voor iPhone. Het fonds is beschikbaar voor het ontwikkelen van iPhone applicaties op het nieuwe iPhone OS 3.0 platform. De applicatie moet wel geschikt zijn voor algemeen gebruik zoals onderwijs, gezondheidszorg of om de kloof tussen de burger en de politiek te verkeinen.

Er is 100.000 pond beschikbaar en per idee is er tot maximaal 30.000 pond beschikbaar. Het fonds is alleen toegankelijk voor Engelse ontwikkelaars en die hebben tot 16 april de tijd om een briljante applicatie te bedenken.

Ondanks het feit dat het Britse Channel 4 de komende jaren 100 miljoen pond moet bezuinigen hebben ze toch het stimuleringsfonds 4iP opgericht. Op dit moment heeft het fonds al geinvesteerd in een online sociaal netwerk voor scholen, een tweet aggregator voor voetbal en de iPhone audio recorder AudioBoo.

Daniel Heaf hoofd nieuwe media van Channel 4 raakte geinspireerd door de Lifescan diabetes applicatie tijdens de iPhone 3.0 firmware preview en dat gaf de doorslag om een fonds te openen voor iPhone software ontwikkelaars met als doel dat de eindgebruiker ook echt iets aan de applicatie heeft.

Channel 4 is een commerciële omroep en bestaat sinds 1982. Vanwege de financiële crisis gaan er stemmen op om Channel 4 te fuseren met Five.

Meer informatie: 4ip.org.uk
1114