CEO Nokia schrijft brief aan medewerkers: we hebben 4 jaar geleden de boot gemist

Er is een brief aan Nokia medewerkers uitgelekt die afkomstig is van Stephen Elop, CEO van Nokia. In de brief beschrijft hij dat ze de boot hebben gemist. In 2007 toen Apple de iPhone introduceerde en 2 jaar later ook toen het Android platform van start ging:

“The first iPhone shipped in 2007, and we still don’t have a product that is close to their experience. Android came on the scene just over 2 years ago, and this week they took our leadership position in smartphone volumes. Unbelievable.”

In de brief staat ook dat Nokia het marktaandeel van mobiele telefoons boven de $300 bijna geheel heeft verloren aan Apple. In 2008 had Apple een marktaandeel van 25% en inmiddels is het in 2010 gestegen naar 61%. Volgens de CEO heeft Apple perfect laten hoe je een smartphone maakt voor het duurdere marktsegment en hoe je software ontwikkelaars aan je kan platform kan binden. Apple heeft daarmee de high-end range volledig in handen volgens Elop.

De CEO van Nokia geeft toe dat zijn bedrijf, Elop werkt er pas sinds september 2010, in brand staat en dat er snel geblust moet worden. Sinds de introductie van de iPhone en later het Android patform heeft het bedrijf weinig tot niets gedaan om nieuwe innovatieve producten te produceren. Net als Steve Ballmer van Microsoft had Nokia nooit verwacht dat Apple en Google binnen 4 jaar het bedrijf bijna geheel van de smartphonemarkt zou wegvagen.

Bron: Engadget