CBS-StatLine, iPhone App van het Centraal Bureau voor de Statistiek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft een iPhone applicatie gelanceerd in de App Store. Via CBS-StatLine heb je direct toegang tot de ruim 8 miljard cijfers uit de CBS-databank. Informatie over de huizenmarkt, de inflatie of  bijvoorbeeld het aantal inwoners van je woonplaats is vanaf nu eenvoudig op te zoeken.

Vanaf vandaag kun je deze informatie die ook nog eens betrouwbaar is altijd en overal vinden. Via drie kliks in tabelvorm op je beeldscherm. Vervolgens kun je de onderwerpen, indelingen en perioden van de gekozen tabel naar eigen behoefte aanpassen. De grafieken in Uitgelicht, het openingsscherm van CBS-StatLine, laten in één oogopslag zien hoe het ervoor staat met economische kernindicatoren als de inflatie, de werkloosheid en het consumentenvertrouwen.

Benieuwd naar de nieuwste cijfers? Het menu Recent toont de tabellen die het laatst zijn bijgewerkt. Doordat alle tabellen in het menu Thema’s naar onderwerp zijn ingedeeld, hoef je nooit lang naar cijfers te zoeken. Tabellen die je vaker wilt raadplegen, vind je bovendien snel terug door ze op te nemen in Favorieten. Mijn locatie laat alle tabellen zien met cijfers over de gemeente waar je je bevindt.

CBS-StatLine is gratis te downloaden via de App Store