Carice van Houten is vooral brand ambassador van de iPhone

Eerder deze week stuurde Oprah Winfrey een Tweet via haar iPad waarin ze de Microsoft Surface promoot. In de Tweet schijft ze dat ze helemaal weg is van de Surface die blijkbaar zo goed is dat ze een iPad gebruikte om die tweet wereldkundig te maken. Dat is gelukt maar Microsoft zal daar niet echt blij mee zijn. Er staat toch een beetje in Twitteriaanse Jip-en-Janneketaal: je kan beter een iPad kopen want een Surface werkt voor geen meter. 

Via Ferdi kregen we de tip dat Carice van Houten de Nederlandse Oprah Winfrey is. Van Houten is al enige tijd omgekocht door Samsung om de indruk te wekken dat ze graag Samsung producten gebruikt.

Samsung Nederland gebruikt van Houten momenteel ter promotie van de Galaxy Note 10.1 maar van Houten gebruikt in de tijd dat ze niet is omgekocht door de Koreanen het liefst een iPhone.

Daarmee zijn leveranciers van hardware die celebrities producten laten promoten toch een beetje hun doel voorbij geschoten. Als je het doet moet je het goed doen. Van houten had natuurlijk moeten Twitteren via een Samsung smartphone of tablet maar gebruikt liever een iPhone dan een Samsung product. We hebben even gezocht maar (vrijwel) geen één tweet via haar Twitter account is verzonden via een Samsung product. Net als Oprah is van Houten dus niet de brand ambassador die Samsung graag gehad zou willen hebben.