Burgerjournalistiek met een iPad 2 en een iPhone 4

Geek Squad oprichter Robert Stephens heeft dankzij zijn iPad 2 en een iPhone 4 uitzendingen weten te halen van CNN en MSNBC. Robert was ooggetuige van een gasexplosie in Minneapolis en heeft de gebeurtenissen geregistreerd met zijn iPhone 4. Vervolgens heeft hij via de Apple Camera Connection Kit zijn iPhone 4 aangesloten op zijn iPad 2 en de video’s overgezet naar zijn iPad 2. In zijn auto op een parkeerplaats monteerde hij met behulp van iMovie en zijn iPad 2 het video materiaal en voorzag het geheel van titels, de locatie en een nieuwe voice over. Dat nieuws programma’s daar niet echt blij van worden en liever ruw materiaal ontvangen wist hij natuurlijk ook niet.

Na de montage van de video heeft hij het geüpload naar Youtube en CNN iReport via een 3G verbinding. Via TWitter verstuurde hij een link naar het materiaal met de tekst dat het gratis gebruikt mocht worden. Binnen een paar minuten was zijn materiaal al te zien op MSNBC en CNN.

Een mooi voorbeeld van burgerjournalistiek maar afgezien van de beeldvervuiling moet Robert de volgende keer zijn iPhone 4 naar landscape mode kantelen en kan hij het ook monteren met iMovie op zijn iPhone 4, dat scheelt weer een hoop inlaadtijd van het video materiaal van zijn iPhone 4 naar zijn iPad 2.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=BN8J_gpu8v0′]

Via: MacStories