Bug in iOS 6 zorgt voor enorme toename van dataverkeer via 3G

Sinds de release van iOS6 zien we vrijwel dagelijks berichten op Twitter van Nederlandse iOS 6 gebruikers die klagen over een enorme toename van het dataverkeer via een 3G verbinding sinds de update drie weken geleden.

Niet alleen in Nederland maar wereldwijd zien we klachten over de gigantische toename van het dataverkeer via 3G. Het lijkt er op dat iOS 6 een behoorlijke bug onder de leden heeft waar iOS 6 gebruikers pas aan het eind van deze maand de gevolgen van zullen ondervinden, een gigantische rekening voor het dataverkeer als je dit niet hebt afgekocht in je bundel.

Wat de oorzaak is weet op dit moment niemand. Het lijkt erop dat veel iOS 6 gebruikers de indruk hebben dat hun iDevice via het WiFi netwerk data download maar dat dit door een bug niet het geval is. De data bereikt de iOS 6 gebruikers niet via WiFi maar alleen via 3G….

Gisteren zagen we een bericht dat iPhone 5 in minder dan 3 weken na de release al meer dataverkeer weet te generen dan de populaire Samsung Galaxy S III die al 4 maanden te koop is. De iPhone 5 heeft nu al een internetaandeel van 56% terwijl de Galaxy S III slechst 44% in handen heeft. Hoe zou dat nu komen? Daarbij is de iPhone 5 ook nog steeds nauwelijks verkrijgbaar omdat Apple de vraag naar het toestel niet aan kan.