Budget iPhone en media tablet

Volgens geruchten gaat de Amerikaanse telecom provider Verizon over enkele maanden een budget iPhone leveren en een Apple media tablet. Volgens BusinessWeek zijn Verizon en Apple het afgelopen half jaar druk bezig geweest met onderhandelingen en is het project nu in een prototype stadium. Volgens BusinessWeek hebben de bronnen van het verhaal de nieuwe iPhone lite en de Apple media tablet al gezien.

De iPhone lite is een kleinere en dunnere iPhone met minder toepassingen. De iPhone lite heeft ook goedkope hardware. Zo zou er gebruik worden gemaakt van een goedkope chip waardoor de winstmarges groter worden.  De nieuwe chip heeft als voordeel dat alle componenten in een enkele chip worden aangeleverd. 

apple_tablet

De Apple media tablet met de code naam media pad zou HD video kunnen afspelen en muziek, foto’s kunnen weergeven en communicatie over WiFi is ook mogelijk.  De Apple media pad is kleiner dan de Kindle van Amazon maar heeft een groter touchscreen. Net als de budget iPhone maakt de Apple media pad ook gebruik van de system on a chip technologie waardoor de fabricagekosten laag zijn en de winstmarges groot. 

apple_tablet-1

Onlangs lekte uit dat Apple grote hoeveelheden 10 inch touchsreens besteld heeft en Steve Jobs zou zelfs tijdens zijn ziekteverlof werken aan een Apple tablet. Geruchten over een tablet zijn er al sinds 1995. Zo heeft Apple a diverse patenten aangevraagd waar een tablet te zien en beschreven is. Het laatste half jaar worden de geruchten steeds meer aannemelijk doordat er ook hardware voor de productie van tablets besteld is.