Britse bank vervangt de Blackberry voor iPhone

De standaard smartphone onder bankiers is op dit moment voornamelijk de BlackBerry maar daar gaat verandering in komen. Standard Chartered de vijfde grote bank in het Verenigd Koninkrijk stapt van de BlackBerry over op de iPhone. Standard Chartered is voornamelijk actief in Azië en Afrika.

De Britse bank vervangt de Blackberry die op dit moment de standaard smartphone is van de bankiers. Het overzetten van de corporate email service van de Blackberry naar de iPhone is een maand geleden al in werking gezet en het zal nog enige tijd gaan duren voordat alle medewerkers zijn overgestapt op de iPhone. De bank heeft in totaal 75,000 medewerkers. In eerste instantie ontvangen alleen corporate medewerkers een iPhone en dat zijn er enkele duizenden. Voor Apple is het goed nieuws omdat de iPhone op de zakelijke markt nog steeds gezien wordt als een speeltje voor consumenten.

De meeste bankiers hadden tot voor kort de Blackberry tot zakelijke standaard verheven, met name vanwege veiligheidsoverwegingen. Het zal nog enige tijd gaan duren voordat andere grote banken de keuze voor de iPhone van Standard Chartered gaan overnemen.

Oversea-Chinese Banking Corporation Limited (OCBC Bank) gaf medewerkers in 2009 al de optie om voor de iPhone of de Blackberry te kiezen. Uit onderzoek bleek onlangs dat veertig procent van Blackberry-gebruikers liever een iPhone wil.

Bron: Reuters