@Breakingnews verkocht aan MSNBC

De 19-jarige Nederlander Michael van Poppel heeft zijn Twitteraccount BreakingNews verkocht aan MSNBC.COM Op het moment van verkoop had het Twitteraccount inmiddels ruim 1.4 miljoen followers.

In 2007 begon Van Poppel met het Twitteraccount, dat toen nog BreakingNewsOn heette. In eerste instantie vulde hij het alleen, maar later verzamelde hij een groep geïnteresseerden om zich heen die hielpen met de berichtgeving. Regelmatig werd groot nieuws eerder gemeld door Van Poppel en zijn ‘redactie’, dan door reguliere persbureaus.

Na het Twitteraccount werd ook gestart met een iPhone-applicatie. Dit programma blijft vooralsnog in handen van de Nederlander. De BNO News applicatie gebruikt de push notificaties van de iPhone om nieuwsupdates weer te geven.

bno

In januari 2010 begint Van Poppel met persdienst BNO News, en MSNBC.com wordt hiervan de eerste afnemer. “Hiermee wil ik het fenomeen persdienst zoals het vandaag de dag bestaat verfijnen en aanpassen naar de 21ste eeuw”, verklaart Van Poppel. Hoeveel geld er met de deal gemoeid is, is niet bekend. “Ik ben geen miljonair”, is alles wat hij er over wil zeggen.

Bron: NOS