Boze iPhone gebruikers gaan AT&T netwerk plat gooien

Het is al dagen het gesprek van de dag op veel Amerikaanse blogs. Journalist Dan Lyons heeft een website en schrijft als Fake Steve Jobs al enige tijd over allemaal Apple gerelateerde onderwerpen. Deze week heeft hij als grap iedereen met een iPhone opgeroepen om het AT&T netwerk plat te leggen.

Het idee is dat iPhone gebruikers massaal op 18 december om 12:00 uur (Pacific Time) een uur video’s van YouTube gaan bekijken via het AT&T netwerk of andere handelingen gaan uitvoeren die veel data gebruiken zoals het live streamen van video via de onlangs gelanceerde Ustream Live Broadcaster App. Doel is om het AT&T netwerk plat te gooien omdat het netwerk zo slecht is. Veel gebruikers klagen al jaren over netwerk problemen en dat ze voor een 3G verbinding betalen maar het niet krijgen.

AT&T is vooralsnog niet onder de indruk en gaf eerder aan dat iPhone gebruikers te veel data verbruiken en dat deze actie om aandacht te krijgen voor een blog onverantwoordelijk is. Inmiddels is er een Facebook fan pagina voor de actie opgezet waar op dit moment 2400 gebruikers zich hebben aangemeld.

Dat lijkt onschuldig maar veel Amerikaanse blogs en de grotere nieuws websites hebben het bericht met de oproep om het AT&T netwerk plat te leggen overgenomen waardoor een grap wel eens zou kunnen uitgroeien tot een network outage en Operation Chokehold een succes is.

fake