Bloggers Dalrymple en Gruber speculeren over een iPhone en een extra iPad mini Media Event

Volgens meerdere bronnen gaat Apple op 12 september een Media Event houden om de volgende generatie iPhone te lanceren. Tijdens dat Event mogelijk ook de introductie van een kleinere 7 inch iPad en een nieuwe iPod.

Daring Fireball’s John Gruber schrijft in een blog bericht dat het slimmer zou zijn als Apple twee Media Events gaat organiseren in plaats van één. Volgens Gruber moet Apple eerst een iPhone event houden met de lancering van de nieuwe iPhone en iOS 6. Negen dagen na het Event op 21 september is de iPhone vervolgens te koop met weer veel buzz door de eerste Amerikaanse reviews en door de start van de verkoop in de Verenigde Staten.

In de eerste of tweede week van oktober is het volgens Gruber logischer om het traditionele “music event” te organiseren met de lancering van een nieuwe iPod(‘s) en de iPad mini.

De enige echte Apple Insider, Jim Dalrymple kan de gedachtengang van Gruber min of meer bevestigen:

 “Oh that Gruber is a smart fellow.”

Mogelijk dus eerst de lancering van de nieuwe iPhone en iOS 6 op 12 september en in oktober pas de introductie van de iPad mini of de “iPod touch” met een 7.85-inch display die men nu nog iPad mini noemt…

P.s. op de kleinere foto bij dit bericht zie je rechts in beeld Jim Dalrymple en de man links in beeld is niet John Gruber ;)